Consilierii locali au aprobat la sfârşitul săptămânii trecute bugetul Slatinei, acesta fiind estimat la 180 de milioane de lei, din care aproximativ 101 vor fi venituri proprii ale bugetului municipal. Din aceşti bani, peste nouă milioane de lei vor fi date pentru plata dobânzilor şi comisioanelor anuale aferente împrumutului contractat de consiliul local în 2005, cât şi pentru contractul de leasing încheiat pentru achiziţionarea de mijloace de transport în comun.
Poliţia Comunitară şi Serviciul Public pentru Situaţii de Urgenţă mai costă şi ele aproape 2,5 milioane de lei, diversele structuri şi direcţii din cadrul Primăriei Slatina au alocat un buget de zece milioane de lei, iar pentru cultură, recreere şi religie au fost repartizate peste şase milioane de lei.
Cele mai mari sume merg spre învăţământ şi dezvoltare publică, pentru salariile cadrelor didactice şi bursele elevilor urmând să se plătească 66 de milioane de lei, iar pentru dezvoltarea publică, 52 de milioane de lei.
Deşi veniturile proprii ale bugetului local sunt estimate la 101 milioane de lei, în acest an municipalitatea nu s-a mai lansat în începerea unor investiţii majore din fonduri proprii şi pare să se bazeze, pentru majoritatea proiectelor propuse, pe accesarea fondurilor structurale.
Reduceri de cheltuieli şi personal cu 10%
Chibzuinţa edililor în cheltuirea banilor ar putea fi de rău augur pentru angajaţii din administraţia locală. La aprobarea bugetului local, primarul Darius Vâlcov a precizat că anul acesta se vor reduce cu aproximativ zece procente veniturile salariale ale angajaţilor instituţiei, dar şi numărul salariaţilor. Deocamdată, nu s-a anunţat care dintre angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă şi nici cine va avea salarii mai mici, dar este cert că de la începutul acestui an nu s-au mai dat o parte dintre sporuri. O posibilă reducere de p