Atitudinea echipei din teren şi atitudinea publicului se transmite pe ecranele mutiple ale carului de reportaj. Aceasta este povestea oamenilor care încearcă să aducă "naţionala" în casele voastre
Atunci cînd priveşti o partidă de fotbal la televizor, e greu să îţi imaginezi muşuroiul de nervi din care iese transmisia TV. Alături de cele 22 de personaje principale din teren se află 7 oameni în carul de transmisie, mai bine de 10 operatori pe stadion şi zeci de tipi care forfotesc în jur. E o altă echipă. Cablată direct la conduita din teren şi care a cablat sîmbătă seară aproape 2,8 milioane de telespectatori români la meciul România - Serbia.
Fierberea din buncăr
Carul este imens, ai senzaţia unei încăperi din buncărul NORAD. Ticu Alexe se laudă cu el. Pe partea stîngă se află două ecrane imense alături de zeci de televizoare mai mici. În spatele celor ce taie live imaginile din timpul meciului se află graficianul şi producătorul, iar într-o încăpere separată stau sunetiştii.
Fotbaliştii ies de pe teren, iar stadionul este aproape plin. Producătorul fierbe. "Vreau să văd!", le strigă colegilor. Vede, dar nu aude. Cu doar cîteva minute pînă la începerea jocului se pierde semnalul audio cu televiziunea din Serbia. În afară de Antena 1, carul lui Ticu ridică semnalul şi pentru Belgrad.
Nu ne mai aud, iar comentatorul e mort fără ambianţa creată de suporteri. Producătorul, Costin, se întoarce în car: "Am rezolvat problema, sîrbii aveau necazuri cu recepţia prin satelit". Sînt tensionaţi şi încă n-a început.
"Camera 3, camera 4..."
Fotbaliştii intră pe gazon şi se pregătesc pentru intonarea imnurilor. Unul dintre operatori trece prin faţa acestora în timpul intonarii imnurilor, iar în car imaginile încep să curgă pe toate ecranele. "Camera 3, acum 4, repede 5, revenim la 4, intrăm puţin cu 2 şi sch