Oamenii de ştiinţă din Germania s-au hotărât să mai distrugă un mit. Legendara regină egipteană Nefertiti, cunoscută drept Mona Lisa a antichităţii, nu a fost chiar atât de arătoasă pe cât s-a crezut până acum. Faţa delicată a reginei din faimosul său bust sculptat în calcar arată că artistul regal de la acel moment i-ar fi şlefuit trăsăturile, i-ar fi netezit ridurile din jurul gurii şi i-ar fi "reparat" nasul cârn pentru a o pune &ici Oamenii de ştiinţă din Germania s-au hotărât să mai distrugă un mit. Legendara regină egipteană Nefertiti, cunoscută drept Mona Lisa a antichităţii, nu a fost chiar atât de arătoasă pe cât s-a crezut până acum. Faţa delicată a reginei din faimosul său bust sculptat în calcar arată că artistul regal de la acel moment i-ar fi şlefuit trăsăturile, i-ar fi netezit ridurile din jurul gurii şi i-ar fi "reparat" nasul cârn pentru a o pune &ici
Oamenii de ştiinţă din Germania s-au hotărât să mai distrugă un mit. Legendara regină egipteană Nefertiti, cunoscută drept Mona Lisa a antichităţii, nu a fost chiar atât de arătoasă pe cât s-a crezut până acum.
Faţa delicată a reginei din faimosul său bust sculptat în calcar arată că artistul regal de la acel moment i-ar fi şlefuit trăsăturile, i-ar fi netezit ridurile din jurul gurii şi i-ar fi "reparat" nasul cârn pentru a o pune într-o lumină favorabilă pe "frumuseţea Nilului".
Bustul lui Nefertiti a fost descoperit în 1912, în Egipt, la Tell el-Amarna, capitala aleasă de soţul lui Nefertiti, Faraonul Akhenaten. Opera de artă este acum găzduită de Muzeul Altes din Berlin, Germania.
"E posibil ca bustul lui Nefertiti să fi fost plătit, probabil chiar de Akhenaten însuşi, pentru a o reprezenta pe regină conform percepţiilor personale", a declarat Alexander Huppertz, directorul unui institut de cercetare din Berlin.