Ramona Bulzan transformă fiecare tort într-o operă de artă. Din mâna ei ies prăjituri cu Mica Sirenă, dar şi aparate de fotografiat de marcă şi poşete, de exemplu.
Ramona a crescut într-un mediu dulce. „Mama făcea prăjituri şi torturi pentru nunţi. O ajutam şi eu până la faza de decorat. Acolo nu mă mai băgam”, spune tânăra. A fost o adolescentă ca oricare alta, cu înclinaţii, dar şi influenţabilă. Ar fi vrut să facă design la Liceul de Artă, dar şi pedagogie. Până la urmă a ajuns la Colegiul Tehnic Traian Vuia, la prima secţie de turism. A lucrat doar trei luni la o agenţie de turism. A urmat prima sarcină, iar cariera a trecut pe plan secund.
Un accident şi o descoperire
Primul copil a ajutat-o şi să îşi descopere „chemarea” spre arta cofetăriei. „Am vrut să-i fac fetiţei un tort special pentru prima aniversare. Pentru că eram bolnavă, am scăpat tortul chiar înainte de a-l băga în frigider”, povesteşte aceasta. A recuperat ce a putut din tort şi l-a transformat într-o faţă zâmbitoare care a încântat-o pe micuţă. După acest accident, a căpătat curaj şi a început să facă torturi speciale pentru sărbătorile prietenilor. Ei îi aduceau materia primă. „Nu puteam să le iau bani. Mi se părea nu ştiu cum să le cer bani prietenilor mei”, povesteşte Ramona. Până la urmă a decis să se constituie în persoană fizică autorizată. Această formă de organizare îi permite să lucreze acasă. Încă nu-şi permite o firmă, dar deja visează un laborator de cofetărie. Şi-a comandat mai multe aparate performante de peste ocean pentru a răspunde cât mai bine şi mai prompt tuturor comenzilor fără să se epuizeze.
Gusturi şi modele
Orădenii care i-au comandat până acum torturi au gusturi dintre cele mai diverse. Are şi clienţi care o lasă să facă orice, dar sunt şi pretenţioşi. „Depinde de vârsta, banii şi cultura clientului. Fac multe tor