Carmen Lungu consideră că profesia de psiholog i se potrivește ca o mănușă. În plus , ea a descoperit că activitatea didactică pe care o practică la o facultate de psihologie îi aduce foarte multe satisfacții.
A reușit să-și aducă studenții alături de ea, la Crucea Roșie, și să-i aibă ca voluntari în toată munca pe care o desfășoară. Încercă să consoleze oamenii, să-i îndrume în viață pentru că, doar așa, simte că a realizat ceva. Este de trei ani director la Crucea Roșie Constanța, unde se ocupă de o paletă diversificată de activități, de la cursurile de prim ajutor la acțiuni caritabile pentru persoanele vulnerabile și bătrâni.
Anual, aproape 300 de persoane învață la Crucea Roșie cum să acorde primul ajutor.
“Încercăm să asigurăm o educație permanentă în școli și licee. Abordăm nenumărate teme cum ar fi: cancerul de sân, bolile cu transmitere sexuală, violența în familie, traficul de persoane, de droguri și alcoolul, “, ne povestește Carmen Lungu.
Ajutor pentru bătrânii din Cumpăna
„Timp de două luni, am reușit să ajutăm bătrânii din Cumpăna, printr-un proiect câștigat prin care am obținut 2.000 de euro. În această perioadă, mai mulți voluntari au mers la bătrâni și i-au ajutat. Le spărgeau lemnele, îi consiliua și le asigurau un suport emoțional. Nu ne dăm înapoi de la niciun caz social și încercăm să oferim sprijin în funcție de posibilitățile noastre.
De curând, o bătrânică ne-a cerut ajutorul. Femeia a fost profesoară de istorie și stă cu chirie pentru că și-a vândut locuința în încercarea de a-și salva fiica de la moarte. Dorea să o ajute să se vindece de cancer, dar nu a mai avut nicio șansă. Ne-a cerut ajutor, nu avea o pilotă cu care să se învelească. De Crăciun , i-am cumpărat alimente și o pilotă și ne-am dus la ea. Bucuria bătrânei a fost o răsplată imensă, afirmă psihologul.
Sprijin pentr