Şcolile şi grădiniţele din oraş nu vor primi mai mulţi bani decât anul trecut. După dezbaterea publică pe care primarul a avut-o recent cu şefii centrelor bugetare, s-a ajuns la concluzia că unităţile de învăţământ trebuie să se descurce cu un buget de subzistenţă. Mai concret, vor fi bani doar pentru utilităţi, mici reparaţii şi consumabile şi se vor aloca în funcţie de numărul de elevi sau de preşcolari.
Directorii instituţiilor de învăţământ din oraş vor fi nevoiţi să se descurce cu bani puţini. Să nu-şi pună mari speranţe că vor face transformări în unităţile pe care le conduc. Bugetul e un buget de subzistenţă şi va trebui gestionat ca atare. ,,În primul rând, bugetul de anul acesta este mult mai « strâns » şi am cerut tuturor să se concentreze pe salarii si utilităţi. În rest, putem vorbi de un buget de subzistenţă şi nu avem in vedere realizarea unor mari investiţii, ci doar igienizări », a declarat primarul Sorin Mănduc.
La dezbaterea publică, au participat toţi şefii centrelor bugetare din oraş. Aceştia au înţeles că bugetul local a ajuns la fundul sacului şi s-au mulţumit cu faptul că vor primi măcar aceleaşi fonduri ca anul trecut.
«În principiu, nu e bine. Fiecare dintre noi ne-am dori să avem mai mulţi bani, dar înţelegem situaţia care există la nivelul municipiului, faptul că sumele care vor veni la buget sunt intr-o scădere drastică », a declarat şeful centrului bugetar nr. 8, Traian Duţă.
Pentru salariile profesorilor, s-au alocat cu 5% mai mult decât anul trecut. Dacă guvernanţii se vor ţine de promisiune şi vor mări veniturile cadrelor didactice, aceşti bani vor ajunge în buzunarele profesorilor. Dacă nu, nu.
(Lavinia GHEORGHE)
Şcolile şi grădiniţele din oraş nu vor primi mai mulţi bani decât anul trecut. După dezbaterea publică pe care primarul a avut-o recent cu şefii centrelor bugetare, s-a ajuns la con