Spitalul dispune de o comisie de angajare care triază viitorii angajaţi în urma unui examen complex, precum un examen de titularizare Conducerea Spitalului „Sf. Ioan“ este nemulţumită de asistenţii medicali care se prezintă pentru angajare. Lucian Popa, managerul unităţii spune că într-un spital de urgenţă nu se pot face angajări fără ca asistentul respectiv să nu fi realizat o perioadă de voluntariat, esenţială în acest domeniu. Acesta adaugă că o comisie de angajare îi supune pe angajaţi unui examen complex, asemănător unui concurs de titularizare. De asemenea, Lucian Popa spune că după câteva zile petrecute în spital asistenţii pleacă.
„Anul trecut s-au făcut circa zece angajări. Jumătate dintre ei dădeau examenul scris pentru a doua sau a treia oară. Abia după cinci luni de voluntariat reuşesc să ia nota 7 la proba scrisă“, a declarat dr. Paul Sârbu de la Clinica de Ortopedie.
În prezent, 16 angajaţi ai unităţii au încheiat contracte de voluntariat cu spitalul, dintre care zece sunt asistenţi. Dintre asistenţii care fac voluntariat nici unul nu depăşeşte o perioadă mai mare de un an şi jumătate, în condiţiile în care, în străinătate perioada de voluntariat ajunge şi până la şase ani.
Mese de operaţie vechi de peste 25 de ani
Cu toată această selecţie, dotarea din spital lasă de dorit. În cele cinci săli de operaţie ale spitalului mesele au mai bine de 25 de ani. „În spital se desfăşoară zilnic în jur de 30 de operaţii, excluzând operaţiile de urgenţă, adică alte 20-30 de operaţii în plus. Fiecare masă de operaţie a fost afectată de cel puţin zece ori“, a precizat dr. Lucian Popa. Conducerea unităţii a făcut o solicitare către Direcţia de Sănătate Publică încă de acum cinci ani, dar nu a primit nici un răspuns. O masă de operaţie performantă ajunge la peste 25 mii euro.