Panourile informative cu traseele trenurilor fie nu sunt actualizate, fie nu există, fie diferă de la o staţie la alta . Lipsa hărţilor din mai multe staţii de metrou îi determină pe studenţi sau pe cei nou-veniţi în Capitală să se ghideze cu ajutorul călătorilor pentru a şti de unde să ia trenul spre destinaţie. Persoanele care vin pentru prima dată în Bucureşti şi sunt nevoite să meargă cu metroul pot avea parte de o adevărată aventură.
Este şi cazul unei studente din Constanţa, Tatiana Ştefan, în vârstă de 22 de ani, care a venit pentru câteva zile în Capitală. Traseul pe care trebuia să-l parcurgă era cel dintre staţiile de metrou Obor şi Păcii.
Încă de la începutul călătoriei, fata a pornit într-o direcţie greşită deoarece nu a găsit nicio hartă afişată, după care să se ghideze.
Din această cauză, Tatiana a fost nevoită să ceară informaţii unui alt călător. Pentru a ne convinge că indicatoarele nu sunt întotdeauna de folos, am însoţit-o pe tânăra studentă de-a lungul întregului traseu pe care îl avea de parcurs.
Aventura de la Obor la Păcii
Din cauză că primele informaţii pe care le-a primit au fost eronate, a luat trenul în direcţie opusă şi a ajuns la Dristor. Aici a fost nevoită să schimbe trenul cu unul care circulă în direcţia Eroilor.
Pentru a nu se mai rătăci încă o dată, Tatiana s-a uitat pe harta aflată în garnitura de metrou. Când a coborât la Eroilor, a descoperit o altă hartă, total diferită de cea văzută în tren.
Indicatoarele vechi se mai găsesc încă în multe staţii de metrou
„Nu mă descurc cu aceste hărţi. În interiorul metroului este afişat un alt tip de hărţi. Asta ar însemna că noi trebuie să le ţinem minte”, a spus Tatiana.
În staţia Eroilor, studenta a întâmpinat alte „obstacole”, deoarece pe niciun peron nu era a