Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat, în cadrul întâlnirii cu conducerile celor două Camere ale Parlamentului că acordul cu FMI este de natură să compenseze apetitul mai scăzut al investitorilor spre România.El a afirmat că "în esenţă, acest aranjament este nu numai unul necesar, ci este şi unul bun. Convingerea mea este că prevederile acordului sunt cele de care avea nevoie România. Aceste surse de finanţare vor compensa generozitatea mai scazută pe care capitalul priva
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat, în cadrul întâlnirii cu conducerile celor două Camere ale Parlamentului că acordul cu FMI este de natură să compenseze apetitul mai scăzut al investitorilor spre România.
El a afirmat că "în esenţă, acest aranjament este nu numai unul necesar, ci este şi unul bun. Convingerea mea este că prevederile acordului sunt cele de care avea nevoie România. Aceste surse de finanţare vor compensa generozitatea mai scazută pe care capitalul privat o are în prezent faţă de Romania".
Cu toate acestea, semnarea acordului în sine nu va salva economia, fiind necesară, în viziunea sa, şi o strânsă colaborare între factorii de decizie de la nivel politic şi economic.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PD-L), a reiterat poziţia şefului statului, referitoare la faptul că acordul este unul preventiv. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană (PSD), a apreciat că reluarea procesului de creditare la scară largă trebuie să se efectueze numai după ce autorităţile se vor asigura că nu se vor mai produce efecte similare cu cele care au stârnit criza.