S-a anunţat un început de aprilie cu temperaturi ridicate, dar cu ploi şi cu intensificări ale vântului. Încă din prima zi a lunii, 130.000 de "oameni ai muncii" au beneficiat de creşteri salariale. Cu echipamente sută la sută româneşti, după cum era voia "Tovarăşului", s-a realizat al treilea turbogenerator la CET Progresul. La sfârşit de săptămână, spectacolul "Savoy, Savoy" atrăgea sute de oameni la Teatrul Constantin Tănase.
Creşteri salariale
Nu-i păcăleală. De 1 aprilie, s-a anunţat creşterea salariilor în "unităţile industriale" ce aparţineau Ministerului Petrolului, Ministerului Energiei şi Centralei - departament al Geologiei. Urmau să beneficieze de majorarea retribuţiilor tarifare peste 130.000 de "oameni ai muncii". Se adăugau şi ei celor 4,4 milioane de salariaţi care de la 1 august 1988 primiseră salarii mai mari. "Cifrele vorbesc de la sine", amintea presa vremii. Exemplu - cazul unui operator la cazane sau la turbine energetice.
Potrivit calculelor, un angajat încadrat la categoria a 5-a, treapta I, retribuit pe reţeaua tarifară "energie electrică, nivelul A", cu o vechime neîntreruptă în aceeaşi unitate de peste 20 de ani, avea o majorare de la 2.483 de lei la 2.884, având un plus şi la sporul de vechime şi premiile "pentru realizări deosebite".
"Tovarăşa", schimb de saluturi cu sovieticii
Când nu primea diplome şi nu lansa volume de specialitate, "academician doctor inginer" Elena Ceauşescu cultiva relaţiile cu "colegii de breaslă". Dacă nu personal, prin intermediul prim-vicepreşedintelui Comitetului de Stat pentru Ştiinţă şi Tehnologie, Ion Ursu, unul dintre savanţii care redactau tomurile semnate de "Tovarăşa". De curând, I. Ursu vizitase Moscova, transmiţând "saluturi cordiale şi urări de succese în activitatea ce o desfăşoară" lui Boris Tolstîh, vicepreşedintele Consiliului de miniştri şi