În vreme ce edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, se gândeşte ce şampon să folosească pentru a curăţa bulevardele centrale, bucureştenii din Străuleşti îşi şterg pantofii de noroaiele în care se afundă uliţa din faţa casei. Sursa: Răzvan Vălcăneanțu
În Capitala României - ţară promovată în lume sub sloganul „Simply Surprising” („România, mereu surprinzătoare” - n.r.) - unii îşi curăţă, ca de primăvară, grădina sau asfaltul din faţa locuinţei, alţii, ca de mulţi ani încoace, mai ales când plouă, îşi trag cizmele înalte până la genunchi şi se roagă să nu dea vreo rafală mai puternică, să le inunde casa.
Şi unii şi alţii au buletin de Bucureşti, doar că, pentru ultimii, Capitala este un sat. La Primăria Capitalei, din buricul târgului, se ştie despre nedreptate, dar nu se găsesc soluţii. „Cuiul lui Pepelea” este contractul păgubos, încheiat acum zece ani, între municipalitate şi societatea Apa Nova, prin care aceasta din urmă se angajează să gestioneze serviciile de apă şi canalizare în Bucureşti. Lucrurile nu par să se schimbe nici în viitorii 15 ani, cam cât mai durează contractul.
„Impozite ca pe Victoriei”
VATRA NOUĂ.Ioana Niţu are 84 de ani şi a ieşit în faţa casei, pe bancă, la bulevard. Profită de soare şi discută cu găinuşa pe care o ţine în braţe, mângâind-o uşor pe creastă. Ar face bătrâna şi vreo doi paşi pe lângă poartă, dar îi este frică să nu cadă, şi a 12-a oară, în „craterele” lăsate de acum un an, de când pe stradă s-a băgat canalizare. Locuieşte pe „bulevardul” Apicultorilor, din cartierul Vatra Nouă, din sectorul 1.
STRĂULEŞTI. Aici gropile sunt la fel, dar parcă fără rost. Oamenii nu au apă curentă, nici canalizare. N-au avut niciodată. În schimb, o dată la patru ani, au promisiunea că „se va rezolva”. În ultimele două săptămâni, bucureştenii de aici au ieşit în stradă. Nu e prima da