După începutul de an cu scăderi extrem de importante şi generalizate în pieţele de acţiuni, investitorii au început să recupereze serios din aceste pierderi. Remarcăm şi evoluţia foarte bună a pieţei de la Bucureşti, în special din ultima lună. Dacă pe 25 februarie indicele ROTX calculat în euro la Viena avea o scădere impresionantă, de 52%, la valoarea curentă, scăderea s-a redus la doar 26%, care din păcate este peste cea a majorităţii pieţelor de acţiuni externe.
După începutul de an cu scăderi extrem de importante şi generalizate în pieţele de acţiuni, investitorii au început să recupereze serios din aceste pierderi.
Remarcăm şi evoluţia foarte bună a pieţei de la Bucureşti, în special din ultima lună. Dacă pe 25 februarie indicele ROTX calculat în euro la Viena avea o scădere impresionantă, de 52%, la valoarea curentă, scăderea s-a redus la doar 26%, care din păcate este peste cea a majorităţii pieţelor de acţiuni externe. Ultima săptămână a adus o apreciere de aproximativ 9% pentru indicele principal al pieţei, BET, şi pentru indicele Societăţilor de Investiţii Financiare, BET-FI.
Dintre companiile din coşul indicelui BET am remarcat SSIF Broker, cu o creştere de 88%, Biofarm cu 30% şi Impact cu 25%. O singură companie a scăzut, respectiv Turbomecanica. Dacă eram obişnuiţi ca SIF-urile să evolueze destul de asemănător, ultima săptămână a adus diferenţe importante. SIF Oltenia şi Moldova au urcat cu 15%, respectiv 18%, în timp ce acţiunile SIF Muntenia au fost singurele din acest segment care au marcat scădere (-2,3%).
Pe pieţele zonale, şedinţa de joi a adus indicele principalelor cinci companii austriece (ATX5) pe creştere în acest an, iar, în piaţa americană, Nasdaq Composite avea o valoare peste cea de la finele anului trecut. În pieţele europene, principalii indici mai au de recuperat o scădere de aproximativ zece procente, iar în