În secolul goanei după bani şi al mâncatului pe fugă, există alimente la îndemâna oricui care, în plus, au şi efecte benefice asupra organismului: previn diferite tipuri de cancer, luptă împotriva îmbătrânirii şi a bolilor cardio-vasculare. Iată care sunt opt dintre cele mai recomandate alimente pe care să le consumi în fiecare zi: 1. Spanacul Este o bogată sursă de Omega3 şi acid folic, care ajută la reducerea riscului bolilor cardiace, cerebrale şi al osteoporozei. De asemenea, spanacul conţine şi luteină, un compus care luptă împotriva degenerescenţei maculare ( afecţiune oftalmică), care apare odată cu înaintarea în vârstă.
Poate fi înlocuit cu: varză ori salată verde.
2. IaurtulNumeroase naţiuni pretind că iaurtul este propria lor creaţie, însă, ceea ce nu poate fi disputat sunt beneficiile acestui aliment vechi de peste 2000 de ani. Agenţii de fermentaţie care se află în iaurt oferă organismului milioane de organisme probiotice care asigură imunitatea organismului şi îl protejează împotriva cancerului. Totuşi, nu toate iaurturile sunt probiotice, aşa că asiguraţi-vă, atunci când cumpăraţi, că pe etichetă este specificat "produs natural şi culturi active". Cantitatea zilnică recomandată: 1 ceaşcă.
Poate fi înlocuit cu: kefir, iaurt de soia.
3. RoşiileDouă lucuri trebuie ştiute despre roşii: sunt indicate cele roşii, deoarece conţin mai mulţi antioxidanţi – licopen.
Roşiile din conservă sunt la fel de bune şi de bogate în vitamine ca şi cele proaspete, însă, organismului îi este mult mai uşor să abosrbă licopenul din conserve.
Studiile au arătat că o dietă bogată în licopen scade riscul producerii mai multor tipuri de cancer: de prostată, la plămâni, de piele şi la stomac. În plus, consumul de roşii reduce posibilitatea apariţiei bolilor coronariene.
Cantitatea zilnică recomandată: Aproximativ