O echipa de cercetatori din cadrul MIT (Massachusetts Institute of Technology) a realizat o tehnologie noua pentru alimentarea dispozitivelor electronice. Presedintele MIT, Susan Hockfield, a prezentat prototipul unei noi baterii presei, la Casa Alba, unde a discutat cu presedintele Obama despre nevoia de finantare a noilor tehnologii "curate" pentru energie.
Virusii recunosc si se leaga de anumite materiale (in acest caz, nanotuburi de carbon). Echipa a descoperit ca incorporand nanotuburile cresc eficienta unei baterii. In teste de laborator, bateriile ce contin noul material au putut fi reincarcate si descarcate de cel putin 100 de ori fara sa-si piarda capacitanta. Momentan, asta inseamna mai putine cicluri decat cele actuale ale unei baterii li-ion, dar se asteapta ca in curand bateriile bazate pe virusi sa preia conducerea.
Prototipul este ambalat ca o baterie obisnuita, dar tehnologia permite o asamblare sub aproape orice forma, arata cei de la Physorg.
Lucrul la tehnologie a inceput in 2006 si a fost prezentat in revista Tech Talk.
Alex Sima - TownPortal O echipa de cercetatori din cadrul MIT (Massachusetts Institute of Technology) a realizat o tehnologie noua pentru alimentarea dispozitivelor electronice. Presedintele MIT, Susan Hockfield, a prezentat prototipul unei noi baterii presei, la Casa Alba, unde a discutat cu presedintele Obama despre nevoia de finantare a noilor tehnologii "curate" pentru energie.
Virusii recunosc si se leaga de anumite materiale (in acest caz, nanotuburi de carbon). Echipa a descoperit ca incorporand nanotuburile cresc eficienta unei baterii. In teste de laborator, bateriile ce contin noul material au putut fi reincarcate si descarcate de cel putin 100 de ori fara sa-si piarda capacitanta. Momentan, asta inseamna mai putine cicluri decat cele actuale ale unei baterii l