În cadrul evenimentului de la şcoala de Arte şi Meserii “Toma Caragiu” a fost lansată şi o carte pentru copii, “Bucuriile Primăverii”.
Meşteşugul quilling îşi are originea în Egiptul Antic şi constă în tăierea hârtiei în fâşii, rularea fiecărei fâşii pe un beţişor şi dimensionarea în funcţie de mărimea dorită, după care capătul se lipeşte cu adeziv.
Expoziţia a fost realizată de învăţătoarea Larisa Băzăvan care, ajutată de două mămici, a vrut să le facă o surpriză copiilor. Realizarea unui tablou durează în medie în jur de 15 minute dacă hârtia este deja rulată de copii.
Multe flori de primăvară
Micile opere au fost realizate din hârtie colorată care a luat forme dintre cele mai diverse. În principal au fost realizate coşuri cu trandafiri, vaporaşe şi multe flori de primăvară.
“Ideea de a face quilling mi-a venit odată cu o expoziţie de mărţişoare pe care am realizat-o împreună cu elevii la Parlament. Pentru a le da copiilor cât mai multe idei de a confecţiona mărţişoare, am descoperit această tehnică şi mi s-a părut interesantă”, ne-a spus învăţătoarea.
Ea a mai declarat că orice tip de hârtie se poate transforma într- un exponat, iar copiii trebuie să înveţe să valorifice orice lucru aparent insignifiant.
Copiii au fost fermecaţi
Cei mici au fost atraşi imediat de exponate şi au spus că vor să înveţe şi ei tainele acestui meşteşug de la doamna învăţătoare.
“Am făcut şi noi quilling de 8 Martie. Am realizat felicitări în formă de inimioare şi păsări pentru mamele noastre. La început e un pic mai greu, dar după aceea devine uşor”, ne-a zis Alexia Tudor, elevă în clasa I. “Îmi place foarte mult să realizez diferite forme din hârtie. Culorile preferate sunt roz, mov, roşu, verde, de fapt lucrez cu aproape toate”, a adăugat Ştefania Lupescu.
Poezii şi poveşti pentru micuţi @N_