Pe lângă o recoltă imensă de medalii, fostul comandant al CS Dinamo a lăsat în urmă şi sute de ofiţeri făcuţi „la apelul bocancilor”. Sursa: Mediafax
Se schimbă garda la Clubul Sportiv Dinamo. Chestorul Marcel Popescu, care conducea clubul de la 1 ianuarie 2000, s-a pensionat la vârsta de 59 de ani, predându-i ştafeta celebrei Elisabeta Lipă, cea mai bună canotoare din lume.
Înaintea despărţirii de club, fostul comandat a făcut bilanţul activităţii sale, enunţând totodată motivele reale care l-au determinat să se retragă. „Pierdeam mult cu noua formă de salarizare, aşa că am preferat să ies acum la pensie şi nu peste câteva luni, cum s-ar fi întâmplat în mod normal, la termen.
Plec satisfăcut. Am făcut nocturna, tabela de marcaj, pista de atletism, o sală de box cu trei ringuri... Din 2000, an de an am obţinut doar locul întâi între cluburile din România. Dacă Dinamo ar fi un stat, s-ar fi clasat la Olimpiadă pe locurile 22-24 din 204 ţări, câte au fost prezente la fiecare dintre ultimele trei ediţii ale JO!”, s-a mândrit Popescu.
„Am făcut reconversie socială!”
Mulţi dintre sportivii cu ale căror medalii se mândreşte CS Dinamo au fost însă luaţi „de-a gata” şi nu formaţi în curtea Internelor, fiind convinşi să devină „câini” după ce li s-au oferit diverse avantaje. În mandatul lui Marcel Popescu, performerilor li s-au dat grade şi funcţii de ofiţeri şi subofiţeri la MAI, astfel că au acceptat bucuroşi să reprezinte culorile roş-albe. Beneficiind de argumentul soldei, Dinamo s-a impus facil drept cel mai titrat club sportiv din România, mai ales că alte grupări private nu dispun de posibilităţi extrasportive de „momire” a campionilor. Practica nu e ilegală, dar este imorală.
„Am făcut reconversie socială pentru sportivi!”, se apără Popescu. Dintre „gradaţii” ieşiţi pe bandă rulantă pe poar