Dupa raliul inregistrat in sesiunea anterioara, indicii europeni s-au corectat azi pe fondul datelor macroeconomice nefavorabile venite din SUA, unde rata somajului a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii 25 de ani. Indicele londonez FTSE 100 a fost cel mai afectat, pierzand 2,31% pana la valoarea de 4.029 puncte. Companiile petroliere si miniere au contribuit la acesta scadere dupa ce BP si BHP Billiton s-au depreciat cu 3,17%, respectiv 4,76%.
HSBC a inchis cu o pierdere de 5,34%, in timp ce Royal Bank of Scotland a crescut cu 8,51% in urma anuntului ca va concedia inca 2.700 de angajati. Indicele german DAX a inchis practic in stationare la valoarea de 4.384 puncte, in special ca urmare a cresterilor inregistrate de producatorii de automobile, Daimler si BMW. K+S, cel mai mare producator european de ingrasaminte chimice, a crescut cu 2,6% dupa ce analistii UniCredit au ridicat cu 4% tinta de pret pentru actiunile companiei.
DAX-ul a inchis insa o noua saptamana in crestere, aceasta fiind cea mai lunga serie din octombrie 2007. Ieri, indicele german inregistrase cea mai puternica ascensiune dintre sesiunile din acest an Dupa raliul inregistrat in sesiunea anterioara, indicii europeni s-au corectat azi pe fondul datelor macroeconomice nefavorabile venite din SUA, unde rata somajului a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii 25 de ani. Indicele londonez FTSE 100 a fost cel mai afectat, pierzand 2,31% pana la valoarea de 4.029 puncte. Companiile petroliere si miniere au contribuit la acesta scadere dupa ce BP si BHP Billiton s-au depreciat cu 3,17%, respectiv 4,76%.
HSBC a inchis cu o pierdere de 5,34%, in timp ce Royal Bank of Scotland a crescut cu 8,51% in urma anuntului ca va concedia inca 2.700 de angajati. Indicele german DAX a inchis practic in stationare la valoarea de 4.384 puncte, in special ca urmare a cresterilor inre