Cei care au trecut pe 1 aprilie prin City of London, cartierul de afaceri din capitala britanica, au putut observa cum muncitorii acopereau in graba geamurile de la parter ale unora dintre cele mai importante companii din zona cu diferite panouri din lemn. Este si cazul celebrului Volkswagen, in al carui sediu nu se mai putea vedea nimic din cauza placajelor batute in cuie. Acelasi tratament a fost aplicat si mai multor statui din celebrul cartier.
Intreaga actiune a avut loc de frica protestatarilor impotriva summit-ului G20. Peste 4.000 de manifestanti au aruncat cu pietre, vopsea sau sticle in geamurilor unor institutii precum Royal Bank of Scotland sau Bank of England. Politia a trebuit sa intervina, 32 persoane fiind arestate. O persoana a murit.
Strigand "taxati-i pe bogati", protestatarii au manifestat in principal impotriva institutiilor financiare pe care le considera responsabile pentru aparitia crizei financiare. La baza nemultumirilor s-au aflat si bonusurile sau pensiile grase acordate executivilor unor banci salvate de la faliment de stat din banii publici.
Tot cu o zi inainte de summit au putut fi observate in fata Parlamentului britanic mai multe pancarte care cereau retragerea trupelor din Irak si criticarea G20.
In perioada summit-ului, angajatii companiilor din City au fost sfatuiti sa poarte haine casual si sa nu vina la munca imbracati la costum pentru a nu fi atacati de manifestanti.
La ora 14:00 in ziua dinaintea summit-ului, in cartierul de afaceri atmosfera revenise la normal, pe strazi putand fi observati grupuri mici de protestatari. Ei se distingeau de ceilalti oameni prin infatisarea lor "rebela", data in special de machiajul strident. Multi s-au imbracat in clovni si i-au numit pe bancheri "prostii lunii aprilie".
Tot in ajunul summit-ului, politia a avertizat cu privire la posilitatea unui atac ciberne