Marea schimbare la faţă a grădinii botanice se anunţă a fi spectaculoasă. Deşi ne aflăm în vremuri de criză, parcul de studiu al studenţilor şi încântarea craiovenilor iubitori de linişte şi verdeaţă pare a fi prioritar în ierarhia de împărţire a fondurilor europene de către Uniune. Asta pentru că reabilitarea Botanicii va fi făcută din fonduri structurale. Disputată între autoritati şi Universitate, Grădina Botanică trage speranţa de mai bine. Două milioane de euro fonduri europene vor fi investite în reabilitarea spaţiului verde din Valea Vlăicii, finanţare obţinută de Universitatea din Craiova, în administrarea căreia se află.
Nu vor deschide intrare nouă
Cât despre oful celor care se plimbă des prin Botanica, cea de-a doua intrare pe la capătul celălalt al grădinii, nici nu încape vorba, susţin reprezentanţii Universităţii. „Ne-ar fi mult mai greu să asigurăm paza dacă am face, practic, cea de-a treia intrare. Şi asa avem destule probleme cu răufacătorii, care în nenumărate rânduri au rupt florile, mai ales speciile rare pe care le avem“, a mai spus decanul Facultăţii de Horticultura, Ion Mitrea.
Societatea civilă ia măsuri în privinţa curăţeniei din Botanicile din toată România. Ultima etapă a campaniei de ecologizare a grădinilor, „Grădina Botanica – Grădina Oraşului meu”, organizată de asociaţia Team Work, a fost demarată astăzi. „Aproape 100 de saci de deşeuri am strâns la ecologizarea de toamnă din Grădina Botanică din Craiova. Speram că vom reuşi şi de această dată să ajutăm grădina să respire”, a declarat un reprezentant al Team Work, Georgiana Popa.
Mai multe amănunte despre acest subiect puteţi citi în ediţia de astăzi a Adevărului de Seară Craiova.