* ieri, echipaje de poliţişti din şase judeţe limitrofe au venit la Brăila pentru a-şi sprijini colegii în lupta pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră * ei au acţionat pe arterele din municipiu şi judeţ, sub coordonarea unui comisar şef din cadrul Direcţiei Poliţiei Rutiere Bucureşt
Ieri, şoferii brăileni şi cei aflaţi în trafic au trecut prin sita echipajelor rutiere, amplasate la toate intrările în oraş, precum şi pe arterele principale din municipiu şi judeţ. Aproximativ 70 de poliţişti din Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Ialomiţa şi Constanţa au lucrat cot la cot, timp de 12 ore, în baza unui plan de acţiune pentru creşterea siguranţei rutiere.
Brăila este cel de-al şaselea judeţ ce intră în acest program, derulat la nivel naţional, după Constanţa, Iaşi, Craiova, Galaţi şi Braşov. Acţiunea este coordonată de comisarul şef Carol Vârnă, din cadrul Direcţiei Poliţiei Rutiere Bucureşti şi urmăreşte asigurarea climatului de siguranţă civică şi crearea cadrului operaţional necesar diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional de pe raza judeţului. "Responsabilă de ce se întâmplă pe drumurile din România nu este numai Poliţia Rutieră. Dacă nu se trezesc factorii responsabili cu adevărat în educaţie şi siguranţa rutieră, ne vom bălăcări în continuare în aceeaşi mocirlă care se consumă pe drumurile ţării. Dacă nu se vor implica de la guvernanţi, oameni politici şi până la ultimul primar din orice cătun, siguranţa rutieră va cunoaşte o degradare continuă. Nu vreau să mă laud, dar datorită activităţilor pe care le promovăm şi a măsurilor aplicate, anul trecut am înregistrat o scădere a numărului de accidente rutiere cu 250, a persoanelor decedate cu 73 şi a persoanelor rănite grav cu 94", a precizat cms. şef Carol Vârnă.
Sursa citată a mai precizat că Brăila nu a fost aleasă întâmplător printre primele judeţe din ţară, deciz