Este posibil ca, în zilele noastre, o prezentare de modă să se desfăşoare fără fiţe, să fie... umană, să îţi dea senzaţia că eşti într-o frumoasă vizită la cea mai nonconformistă dintre mătuşile tale?!? Răspuns: da. Numele lor sunt cam nestrălucitoare pentru lumea modei: Lucian Broscăţean şi Ligia Carabet (el e din Cluj, ea e din Timişoara). Zilele trecute şi-au prezentat colecţiile pentru sezonul toamnă-iarnă 2009/2010 în cadrul celei de-a patra ediţii a show-ului Soirées de la Mode (organizatori, Athénée Palace Hilton şi Avanpremiere Concept).
Ediţie consacrată celor mai buni tineri designeri ai momentului, respectiv cei doi menţionaţi, absolvenţi ai universităţilor de profil, promoţia 2008.
SCOP. Colecţia "Sky Mirror" a lui Broscăţean a adus un aer de sobru exotism, bine studiat (posibilă preferinţă pentru anumiţi creatori occidentali). Ca o notă "de subsol", încălţămintea a fost creată de... un sculptor (!) clujean, Mihuţ Boscu. Ligia Carabet a propus "Mille Feuilles", sau "Autoportret în viitor": futurism-retro şi indescriptibilul farmec al lanţurilor-bijuterie, care atârnă pe spatele femeilor.
"Creaţia tânără autohtonă are nevoie de analişti, critici de modă, mass-media, designeri, personalităţi, publicul larg", a subliniat analistul de modă Alin Gălăţescu. Apropo de "publicul larg", recunoaştem că nu au fost multe personalităţi (să le zicem) la eveniment, că doar nu era să se înghesuie la nişte "nimeni".
Au venit numai cele rezistente în a convieţui o seară alături de părinţii şi colegii foarte emoţionaţi ai tinerilor designeri. Iar atunci când o prezentare oferă bucurie şi suflet, înseamnă că şi-a atins un scop pe care mulţi consacraţi l-au scăpat din vedere.
Este posibil ca, în zilele noastre, o prezentare de modă să se desfăşoare fără fiţe, să fie... umană, să îţi dea senzaţia că eşti într-o frumoasă vizită la cea