Ii stiti pe profesorii care sanctioneaza o clasa intreaga pentru ca unul sau doi au facut galagie, dar nu ii pot depista? Cam spre asta ne duce cu gandul motivul invocat de Ministerul Finantelor Publice pentru introducerea impozitului minim pentru micii intreprinzatori. Impactul deciziei este deja dovedit prin reactia cititorilor HotNews.ro: peste 300 de comentarii la articolul care a prezentat proiectul Ordonantei de Urgenta (document obtinut de redactie), din care marea majoritate cu argumente contra acestei masuri.
Pe scurt, in proiectul Ordonantei de Urgenta la care ne referim, prevederile controversate se gasesc la "Capitolul II - masuri in domeniul politicii fiscale". Mai concret, este vorba despre Articolul 18 modificat - legat de impozitul pe profit minim, care stabileste o cota minima anuala de 6.500 de lei, articolul 34 care detaliaza cotele pe trimestre si articolul 107 - impozitul pe veniturile microintreprinderilor, care stabileste aceeasi cota, de data aceasta aplicata la venituri.
Masura legata de impozitul pe profit loveste activitatile de servicii, consultanta, turism, arhitectura, comert, transporturi, tranzactii imobiliare.
Prima chestiune pe care nu o intelegem este una de principiu: motivul declarat, al introducerii acestui tip de impozit, este ca sunt multe firme care declara pierderi, in mod premeditat sau nepremeditat, ele fiind sustinute, practic, de catre cele care platesc constiincioase impozite pe venit/profit. Asadar, trebuie taxate si cele dintai cu niste sume minime. OK. Ce ne facem insa cu firmele care chiar lucreaza <
Iata numai 3 exemple oferite chiar de cititorii nostri:
radu (anonim) considera ca se va face evaziune fiscala: "Mai la obi