Apogeul comodităţii: încălţări în care te simţi desculţ pe pământul moale. Toc „stiletto“ sau pantofi fiziologici. Acestea sunt extremele între care pendulează producătorii de pantofi şi alegerile cumpărătorilor. Pantofii reprezintă obsesia femeilor indiferent de anotimp şi sunt aleşi mai degrabă pe considerente estetice. Potrivit unui studiu realizat în Germania pe un eşantion format din 1.002 femei şi 1.003 bărbaţi, aproape o treime dintre femei aleg pantofii cu toc pentru că îi consideră un instrument seducător, atunci când flirtează.
Câţiva producători de încălţăminte pariază însă pe comoditate şi pe tehnologii care îi fac pe cei care aleg să se încalţe astfel să se simtă ca şi cum ar umbla în picioarele goale.
Cu picioarele goale
Promotorii încălţărilor fiziologice susţin că pantofii tradiţionali şi mai ales cei cu tocuri înalte pot produce dureri de spate, afecţiuni ale picioarelor, deteriorarea articulaţiilor, bătături, nervi şi ligamente inflamate. Din această cauză, medicii ortopezi şi fizioterapeuţi recomandă utilizarea alternativă a pantofilor înalţi şi a celor comozi, chiar fiziologici. Dând senzaţia mersului desculţ pe soluri naturale inegale, încălţările MBT acţionează grupe de muşchi fundamentale pentru sănătatea aparatului locomotor, susţin reprezentanţii producătorului.
Magazinele deschise în Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti prezintă deja noua colecţie de primăvară. Modele precum Tembea şi Tataga sunt special create pentru un mod de viaţă activ, în timp ce modele precum Tunisha asigură un aspect smart casual pentru vestimentaţia de zi cu zi. Preţurile pentru aceste modele se situează între 500 şi 800 de lei.
Piciorul care respiră
Ceva mai familiară românilor, tehnologia Geox combină talpa de cauciuc microperforată cu o membrană rezistentă la apă care lasă piciorul s