» In acest an, bucurestenii vor putea cumpara carne de miel doar din cateva piete si mai mult din supermarketuri. Carnea va fi adusa de la abatoare din afara orasului, deoarece momentan, la nivelul Capitalei, nu exista un spatiu pentru sacrificarea mieilor, doar autoritatile sectorului 4 intentionand sa realizeze la Aparatorii Patriei o astfel de hala.
Bucurestenii din sectoarele 3, 5 si 6 vor trebui sa mearga in pietele Obor, Delfinului si Matache pentru a cumpara carne de miel proaspata. Comercializarea mieilor va fi permisa in pietele agroalimentare sau alte locuri amenajate si autorizate, numai daca sunt insotiti de documentele oficiale prevazute de legislatia sanitar-veterinara.
La halele Obor deja au aparut producatorii, care vand kilogramul de carne de miel cu 15,9 lei. "Am cumparat saptamana trecuta miel pentru Paste, ca sa nu ma inghesui atunci cu toata lumea. Am dat 15,9 lei pe kilogram. Vanzatorii spuneau ca atunci, inainte de Paste, vor mai ieftini carnea, dar nu cred, ca asa au spus si anul trecut", ne-a declarat dna P.M.
Cei care nu vor sa se inghesuie prin piete pot merge la supermarketuri. In ceea ce priveste spatiile pentru sacrificarea mieilor, producatorii vor trebui sa se orienteze in alte zone, deoarece la nivelul Capitalei nu exista un spatiu autorizat pentru sacrificari. "Doar Primaria sectorului 4 a avut o solicitare in acest sens pentru zona Aparatorii Patriei, dar asteptam sa amenajeze spatiul si, daca este conform cu normele in domeniu, ii vom da autorizatie", ne-au declarat reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), care recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din spatii sau unitati autorizate sanitar-veterinar pentru a avea siguranta ca acestea nu constituie un pericol pentru sanatatea publica.
» In acest an, bucurestenii vor pu