Pentru acestea din urma impozitul de minimum 6.500 de lei poate reprezenta o adevarata povara in aceasta perioada, in care veniturile oricum sunt reduse.
„Consider ca taxarea cu 0,5% din venituri sau 6.500 de lei nu reprezinta o suma fabuloasa si va fi absorbita in scurt timp de piata. Lucrurile sunt piramidale si aceasta taxa va fi dusa, probabil, tot catre client. Pentru firmele mici, cu 3-4 angajati, efectele acestei ordonante ar putea fi insa mai dureroase", apreciaza Valentin Ilie, CEO al firmei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.
Agentiile imobiliare au fost extrem de afectate in ultimul an de scaderea numarului de tranzactii, majoritatea operand restructurari de personal, ca urmare a reducerii activitatii.
Mai mult, o parte dintre agentii au fost nevoite sa isi opreasca activitatea, potrivit datelor Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare 10-15 firme membre suspendandu-si activitatea in ultimele sase luni.
„Nu am realizat profit in ultimii ani din activitatea imobiliara, iar aceasta taxa o s-o platim ca nu avem ce face. Din 45 de angajati am ramas cu ceva mai mult de 20 si vrem sa mai renuntam la vreo doi, sa ramana doar cei buni. Aceasta criza ne-a prins bine intr-o oarecare masura, deoarece au disparut multe firme mici", a declarat Daniel Raeceanu, director general al agentiei imobiliare Rasig Group, cu trei puncte de lucru in Bucuresti.
Pentru acestea din urma impozitul de minimum 6.500 de lei poate reprezenta o adevarata povara in aceasta perioada, in care veniturile oricum sunt reduse.
„Consider ca taxarea cu 0,5% din venituri sau 6.500 de lei nu reprezinta o suma fabuloasa si va fi absorbita in scurt timp de piata. Lucrurile sunt piramidale si aceasta taxa va fi dusa, probabil, tot catre client. Pentru firmele mici, cu 3-4 angajati, efectele acestei ordonante ar putea fi insa mai dur