Procurorii au dispus deja reţinerea mai multor suspecţi pentru 24 de ore, urmând ca noaptea aceasta să decidă dacă îi duc în faţa judecătorilor pentru arestare preventivă. În clădirea Poliţiei Municipiului, unde se află sediul Buletinelor, funcţionarul public a fabricat 24 de acte de identitate false.
Cinci timişeni şi-au cumpărat ca la piaţă nenumărate identităţi false chiar de la funcţionarii publici ai Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din Primăria Timişoara. Ei au apelat cu încredere la Viorica Grigore, de 42 de ani, care lucrează de aproape 15 ani la Buletine, se arată în dosarul instrumentat de procurorii timişeni. Ea a fost reţinută, ieri dimineaţă, de ofiţerii anticorupţie, în urma unei percheziţii în apartamentul său de pe strada Învăţătorului din Timişoara. Femeia este suspectată că a contrafăcut documentele cu ajutorul aparaturii cu care se confecţionează cărţile de identitate originale oferite timişorenilor.
Falsuri perfecte
Ofiţerii anticorupţie spun că falsurile erau impecabile şi imposibil de deosebit de cele reale. „La început, funcţionarul public vindea cărţile de identitate falsificate cu 1.000 de euro. Apoi a crescut tariful la 1.700 de euro”, a spus Ion Braşoveanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Pe documente erau aplicate fotografiile celor cinci cumpărători, însă datele de stare civilă erau fictive. Poliţiştii au stabilit că actele au fost eliberate în perioada 2006-2008.
Ancheta a început în septembrie 2008
Şeful Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Timişoara, Vasile Tărciatu, susţine că a descoperit în septembrie 2008 că în instituţia pe care o conduce angajaţii produc identităţi false. „Am observat că la două buletine nu corespunde imaginea cu datele personale”, a declarat Vasile Tărciatu.
În urma anchetei administrative, s-a dovedit