La o zi după retrimiterea lui Becali în detenţie, magistraţii fac front comun împotriva atacurilor la care au fost supuşi de la izbucnirea scandalului „Becali şi hoţii de maşini”.
1 /.
Gigi Becali s-a întors în spatele gratiilor după o „plimbare” de cinci ore prin Tribunalul Bucureşti, însă şocul produs de momentele ce au urmat descinderii „mascaţilor” la locuinţa sa din Pipera continuă să zguduie instituţiile statului. Ieri, Curtea Supremă şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-au solidarizat, într-un caz fără precedent, pentru un mesaj comun de apărare a actului de justiţie.
„Încetaţi atacurile la adresa activităţii şi vieţii private a magistraţilor!”, au cerut reprezentanţii celor două instituţii, solicitând, de asemenea, presei să se încadreze pe coordonatele unei dezbateri publice normale. Primele victime ale scandalului provocat de anchetarea lui Becali sunt procurorul Ioan Amarie, de la Parchetul Capitalei, cel care a propus arestarea patronului Stelei şi a altor patru inculpaţi, dar şi magistratul Nicoleta Cristuş, care a decis, vineri dimineaţa, arestarea latifundiarului.
Amenintaţi cu moartea pentru deciziile luate, cei doi au cerut protecţie din partea statului. În acelaşi timp, ancheta în dosarul „Becali” se extinde, cele trei victime ale latifundiarului fiind puse sub acuzare de procurorii bucureşteni pentru furt calificat.
LA ATAC
Cazurile „MISA” şi „Cămătarii” nu i-au adus ameninţări
La finalul unei zile marcate de proteste mistico-umanitare în faţa Tribunalului Bucureşti şi de dezbateri juridice într-o sală de judecată ticsită, Gigi Becali s-a întors în arestul Poliţiei Capitalei. De data aceasta, cel puţin teoretic, pentru 25 de zile, intervalul rămas din arestul preventiv ce a fost decis pe numele său.
Închis în aceeaşi celulă cu spionul Floricel