Studenţii nu dau importanţă sănătăţii şi pun preţul alimentelor mai presus de calitatea lor. Numărul studenţilor timişoreni care cumpără hrană sănătoasă este foarte mic. „Prefer mâncarea sănătoasă pentru că vreau să îmi menţin sănătatea. Consum legume, fructe, carne albă”, a declarat Gabi Nemeth, student la Universitatea Politehnica din Timişoara, unul din puţinii tineri întâlniţi în Complexul Studenţesc care spune că pune preţ pe sănătate.
Buget mic, boală sigură
Cei mai mulţi dintre studenţii intervievaţi se uită doar la preţul alimentelor. „Mănânc mâncare ieftină pentru că sunt pe bugetul părinţilor”, a declarat Viorel Jiva, student la Universitatea de Vest .
„De obicei aleg mâncarea ieftină. Nu îmi garantează nimeni că cea scumpă este şi sănătoasă”, a declarat Daniel Ioniţă, student la Universitatea de Vest. „Aleg produse ieftine pentru că se găsesc mult mai uşor şi mai ales din cauză că timpul nu îmi permite să caut alt tip de mâncare”, a spus şi Andreea Hnyatek, studentă tot la Universitatea de Vest. „Teoretic, prefer mâncarea sănătoasă, dar practic, o aleg pe cea ieftină”, a răspuns şi Paul Borlan student la Politehnică.
Gastrita face ravagii
Medicii spun că, din cauza alimentaţiei nesănătoase, sau depistat tot mai multe gastrite printre studenţi şi elevi.
„Gastrita apare, în mod normal, la vârsta de 30 - 40 de ani. Tot din cauza alimentaţiei neadecvate apar boli mult mai grave, cum ar fi diabetul, ulcerul, creşterea colesterolului şi scleroza arterelor”, a avertizat medicul specialist în medicină internă Alina Ancusă, de la Policlinica Studenţească. Doctoriţa Ancusă a mai spus că există soluţii alimentare pentru prevenirea apariţiei acestor boli.
„Soluţia pentru a putea preveni aceste boli sunt mese cât mai regulate. Pot să fie şi cinci mese pe zi. Se impune o alime