O pensionară reclamă faptul că patronul unei firme de instalaţii, pe care l-a plătit să-i facă branşamentul la ţeava de gaze, a lăsat-o şi fără bani, şi cu lucrarea nefinalizată. Sursa: Codrin Prisecaru
Ca să nu mai gătească la butelie şi ca să aibă căldură în casă, Victoria Bărănic, care locuieşte într-un bloc debran şat din sectorul 3, s-a decis, la jumătatea anului 2007, să-şi pună ţeavă de gaze. După ce s-a chinuit să strângă banii necesari, a încheiat un contract de prestări servicii cu firma Gamm Promt Instal.
Bucureşteanca susţine că lu cră rile au fost executate parţial. Practic, au fost instalate conductele, iar patronul firmei, Marian Ganea, urma să-i livreze contoarele şi să facă branşamentul la ţeava principală, ceea ce nu s-a întâmplat. Un fost manager al firmei susţine că în situaţia femeii mai sunt zeci de alţi bucureşteni.
Peste 1.300 de lei plătiţi degeaba
Victoria locuieşte într-un bloc din sectorul 3 care a fost debranşat de la căldură, apă caldă şi gaze de foarte mulţi ani. „Au fost săptămâni, chiar luni, în care nu au avut nici apă rece. Fiecare, în funcţie de posibilităţi, a recurs la centrale proprii ori la instalarea gazelor. Mama, neavând posibilităţi financiare, pensia ei fiind de 500 de lei, rabdă în frig iarna. Singura ei speranţă ar fi fost gazele”, afirmă Cătălina Mărunţelu, fiica pensionarei.
La încheierea contractului pentru instalarea gazelor, patronul firmei pe care a ales-o i-a cerut 1.200 de lei, susţine Victoria. „700 de lei i-am dat avans, sumă pentru care mi s-a eliberat o chitanţă, iar restul de 500 de lei mi-au fost ceruţi la sfârşit pentru achiziţionarea contoarelor, bani pentru care nu am primit chitanţă. După aceea, s-a făcut nevăzut”, povesteşte cu amărăciune Victoria.
Femeia l-a sunat luni întregi, cu disperare, pe patronul firmei. „L-am contactat