„Avem in discutii cel putin opt proiecte", a spus pentru Ziarul Financiar Erghin Hagi Calil, unul dintre actionarii Romar. El a precizat ca necesarul de finantare ar putea fi acoperit in proportie de 60% din fonduri europene alocate pentru programe de dezvoltare regionale, in timp ce restul de 40% ar putea fi obtinuti de la fonduri de investitii.
Programul regional care vizeaza reabilitarea, modernizarea sau echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate se deruleaza in urma unor parteneriate public-private, resursele financiare disponibile fiind de aproape 180 mil. euro.
Grupul de firme cuprinde sase entitati renunite sub umbrela firmei cipriote Romar Holding, la care fondul de investitii RC2 detine o participatie de 40%, pe care achizitionat-o in 2007. Restul de actiuni sunt controlate de o alta entitate cipriota la care Hagi Calil detine actiuni. La inceputul acestui an, fondul de investitii RC2, listat pe Bursa din Londra, a facut publice informatii referitoare la intentia de vanzare a pachetului pe care il detine la firma de servicii medicale.
Decizia RC2 vine la mai putin de doi ani de la intrarea in actionariatul Romar, perioada in care fondul a investit 4 milioane de euro, potrivit informatiilor fondului.
„Piata actuala de servicii medicale este intr-un trend ascendent si are nevoie de finantare, in conditiile in care cererea de servicii este mult mai mare decat oferta. Modalitatile de finantare clasice, bancare sau de alta natura, ca de exemplu societatile non-bancare, sunt aproape inexistente. Avem de ales intre a manca singuri o prajiturica si a ne bucura ca este prajiturica noastra si sa facem un tort foarte mare in care sa gasim materialele. Preferam sa ne continuam intr-un mod accelerat politica de dezvoltare. Alte variante cunoscute nu exista decat fondurile de investitii. Ar fi deosebit de sanatos sa avem acces la fonduri d