Legea care stabileşte obligativitatea asigurării locuinţelor trebuie „reparată“, iar celelalte acte normative referitoare la aplicarea acesteia nu au fost încă adoptate. Poliţele obligatorii pentru proprietarii de locuinţe nu vor fi lansate pe piaţă la 1 iulie, aşa cum se plănuia, ci la începutul anului viitor, potrivit mai multor surse din piata de asigurări. Introducerea poliţelor obligatorii a fost amânată succesiv în ultimii ani din diferite motive. Noua amâna
Legea care stabileşte obligativitatea asigurării locuinţelor trebuie „reparată“, iar celelalte acte normative referitoare la aplicarea acesteia nu au fost încă adoptate.
Poliţele obligatorii pentru proprietarii de locuinţe nu vor fi lansate pe piaţă la 1 iulie, aşa cum se plănuia, ci la începutul anului viitor, potrivit mai multor surse din piata de asigurări. Introducerea poliţelor obligatorii a fost amânată succesiv în ultimii ani din diferite motive. Noua amânare va fi generată de circa 20 de inadvertenţe din legea care introduce această asigurare, dar şi de faptul că încă nu există societatea care ar trebui să emită poliţele obligatorii.
„CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurărilor) era obligată ca, în termen de 90 de zile, să emită normele de aplicare a legii. Au întârziat cu normele, au venit şi cu propuneri de modificare a legii“, afirmă secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Radu Stancu. Când ar putea intra în vigoare legea: „1 ianuarie, în cel mai rău caz. Paşii care trebuie făcuţi permit un termen mai apropiat. Într-adevăr, CSA şi mulţi asigurători agreează acest termen“, mai spune Stancu.
Compania care urmează să încheie asigurările obligatorii - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) - urmează să fie înfiinţată la mijlocul acestui an, potrivit surselor citate. Acţionari ai companiei pot fi asigurătorii de pe piaţa autohtonă. Aceştia