Fotbalişti emblematici ai oltenilor, precum Cămătaru, Balaci sau Niculescu, au jucat, de-a lungul anilor, pentru Dinamo. Apogeul relaţiei tensionate dintre cele două echipe a fost atins în 2002. Neţoiu, fostul acţionar al oltenilor, a plecat atunci la Dinamo cu tot cu jucători. Deşi rivalitatea dintre Universitatea Craiova şi Dinamo (ora 21.00 Antena 1) este una dintre cele mai mari din Liga I, clubul oltean a dat, de-a lungul timpului, zeci de fotbalişti echipei bucureştene.Seria a început în 1986 cu marele atacant al „Ştiinţei”, Rodion Cămătaru, care s-a transferat direct la Dinamo. Idolul oltenilor, Ilie Balaci, care plecase de la „Ştiinţa” la FC Olt, a luat şi el drumul Bucureştiului. „Marele Blond” era accidentat la genunchi şi cariera sa era aproape terminată.
Mircea Lucescu, pe atunci antrenor la Dinamo, i-a întins o mână de ajutor, iar Balaci a semnat cu marea rivală a Craiovei. Fanii olteni au primit o lovitură usturătoare în 2001, când Claudiu Niculescu a acceptat transferul la Dinamo. Divinizat de olteni, atacantul s-a jurat în faţa fanilor că nu va semna niciodată cu rivala de moarte.
Gică popescu, marea dezamăgire din bănie
După trei zile, fotbalistul era deja prezentat oficial, îmbrăcat în tricoul alb-roşu. Apogeul relaţiei tensionate dintre cele două cluburi a fost atins în vara anului 2002, când Gheorghe Neţoiu şi-a vândut acţiunile de la clubul oltean şi a plecat ca investitor la Dinamo.
A dus cu el în Ştefan cel Mare şase jucători importanţi ai „leilor”: Stoican, Bărcăuan, Grigorie, Alexa, Frăsineanu şi Burcă. Cazul „Niculescu” s-a repetat după alţi patru ani. Deşi a declarat sus şi tare că niciodată nu va juca la vreo echipă din Bucureşti, Mihăiţă Pleşan a semnat cu Dinamo în vara lui 2005. Odată cu el a mai venit în Ştefan cel Mare şi Cosmin Moţi, viitor fundaş de echipă naţională. Pe lângă