Zilele trecute, ascultând o emisiune la un post de radio local, am avut ocazia de a mi se reconfirma că apropierea dintre PSD şi PNL în plan local a existat, există şi va exista.
Invitaţii realizatorului emisiunii la care făceam referire anterior erau senatorii Alexandru Mazăre (PSD) şi Puiu Haşotti (PNL).
Până aici, nimic nefiresc. Cei doi parlamentari au abordat diverse teme, iar viziunile lor nu erau mult diferite, chiar dacă proveneau din formaţiuni politice cu doctrine total opuse, dar şi de pe baricade diferite: unul la putere, celălalt în opoziţie. Inevitabil, discuţia a „alunecat" spre PD-L, subiect „preferat" pentru experimentatul politician liberal, senatorul Puiu Haşotti. Este de notorietate faptul că liderul PNL de la malul mării nu a fost, niciodată, un susţinător al înfiinţării Alianţei „Dreptate şi Adevăr" PNL - PD, iar ruperea ei i s-a datorat în mare măsură şi lui. Dar, trecând peste acest episod, care a permis PNL-ului, în premieră, să guverneze de unul singur, dar cu sprijin total sau condiţionat din partea PSD, trebuie să remarc un lucru: fostul vicepreşedinte al PNL, senatorul Puiu Haşotti, s-a transformat în sfătuitor al social-democraţilor. El a declarat, în emisiunea la care fusese invitat, că l-a sfătuit pe senatorul Alexandru Mazăre şi alţi colegi PSD din Senat să fie atenţi la modul în care colaborează cu PD-L. Altfel spus, Haşotti a încercat să inducă ideea că PD-L va face tot posibilul să-i şunteze pe cei de la PSD, să-i dezbine şi chiar să le strice imaginea, întrucât este un partid care urmăreşte să deţină controlul în totalitate.
Nu sunt un apărător al PD-L, dar nu pot să nu fac următoarea remarcă: în Alianţa Dreptate şi Adevăr PNL - PD, cel care a dorit întreaga putere a fost PNL-ul şi a acţionat în consecinţă. Siguri de suportul PSD, liberalii i-au eliminat din Guvern pe democraţi. Şi atunci, vin şi mă între