Circa una din trei gospodarii din Romania dispunea de servicii de acces la internet in banda larga, rata de penetrare la nivel de gospodarii ajungand la 30,4% la sfarsitul anului 2008, arata datele preliminare ale arbitrului telecom.La sfarsitul anului trecut, existau 2,51 milioane de conexiuni de acces la internet broadband fix, corespunzator unei rate de penetrare la nivelul populatiei de circa 11,7% sub media UE. Strategia de broadband a Ministerului Comunicatiilor, aprobata joi de Guvern, prevede servicii broadband in toata Romania pana in 2015.
Conform datelor statistice preliminare ale ANCOM, numarul total de conexiuni de acces la internet in banda larga furnizate la puncte fixe inregistrat la 31 decembrie 2008 a fost de 2,51 milioane conexiuni, echivalentul unei rate de penetrare la nivelul populatiei de aproximativ 11,7%, sub media inregistrata in tarile UE (22,9%).
Internet broadband in banda larga in toata Romania pana in 2015
Potrivit strategiei de broadband a Ministerului Comunicatiilor (MCSI), aprobata joi de Guvern, toata populatia Romaniei va avea acces la internet in banda larga pana in 2015.
"Avem cateva obiective foarte clare - cresterea ratei de penetrare la nivelul gospodariilor, a conexiunilor in banda larga pana la 40% in 2010 si 80% in 2015; astazi avem 27,04%; cresterea ratei de acces la serviciile de comunicatii electronice de banda larga la nivelul populatiei de 100% pana in 2015; astazi avem 10,52%", a declarat Gabriel Sandu, ministrul comunicatiilor.
Diferentele statistice in raport cu cele ale ANCOM se datoreaza faptului ca in fundamentarea documentului oficial al strategiei de broadband al Ministerului s-au folosit ultimele date oficiale publicate la data de 31 iulie 2008, sustin oficialii MCSI.
Datele preliminare ale ANCOM mai arata ca datorita extinderii acoperirii retel