„Oamenii ar fi cu siguranta interesati sa afle ca florile de iasomie trebuie culese inainte de apus pentru a nu-si pierde 20% din aroma. Si ca e nevoie de aproximativ 5.500 de kilograme de petale de flori pentru a obtine un kilogram de esenta de parfum", spunea Bloom.
Unele parfumuri pot fi chiar si „degustate" precum vinul sau...cognacul. Familia Frapin, recunoscuta de sute de ani pentru productia de cognac (Grand Champagne sau premiatul La Cuvée 1888), a lansat parfumurile inspirate din aromele distincte ale bauturii fine - parfumul si cognacul trec prin procedee asemanatoare de filtrare si distilare.
Parfumul 1270 de la Frapin si-a luat numele de la anul stabilirii familiei Frapin in regiunea Cognac din Franta, renumita pentru productia de cognac, dar si pentru parfumuri.
Esenta dedicata acelei perioade a fost creata de Beatrice Cointreau, stranepoata lui Pierre Frapin (cel care in 1885 a pus bazele companiei), din arome specifice bauturii: flori de vita de vie nobila (soiul Folle Blanche, aproape disparut din regiune), frunze de vita de vie si aroma speciala a pivnitelor in care se pastreaza cognac-ul si a lemnului ceruit al butoaielor.
Produs tot pe baza aromelor de cognac este si parfumul Terre de Sarment (Tinutul fermecat) care evoca o dimineata de primavara aromata cu esente de struguri parguiti si intinderea viilor de pe malul raului Charente contemplate de la fereastra castelului Fontpinot ce apartine familiei Frapin inca din timpul scriitorului Fran'ois Rabelais (a carui mama purta numele familiei Frapin).
Frapin a creat un parfum diferit pentru fiecare dintre etapele productiei cognacului, de la culesul strugurilor pana la exportarea bauturii spre tari indepartate.
De pilda, Passion Boisse (dulceata strugurilor striviti), Esprit de Fleurs (Spiritul Florilor) care expira arome delicate de fructe uscate ca mandarine, grap