Recesiunea şi criza de pe Wall Street au provocat grave alunecări în terenul finanţelor oraşului New York, punându-l pe primarul Michael Bloomberg într-o situaţie extrem de delicată. Acesta a afirmat în cursul zilei de ieri că oraşul este nevoit să renunţe la încă 7.000 de angajaţi municipali, pentru ca New York-ul să evite falimentul. "Nu putem continua. Costurile pe care le avem cu angajaţii vor provoca falimentul acestui oraş", a declarat edilul şef al metropolei a
Recesiunea şi criza de pe Wall Street au provocat grave alunecări în terenul finanţelor oraşului New York, punându-l pe primarul Michael Bloomberg într-o situaţie extrem de delicată.
Acesta a afirmat în cursul zilei de ieri că oraşul este nevoit să renunţe la încă 7.000 de angajaţi municipali, pentru ca New York-ul să evite falimentul.
"Nu putem continua. Costurile pe care le avem cu angajaţii vor provoca falimentul acestui oraş", a declarat edilul şef al metropolei americane.
Bloomberg, care duce la "bun" sfârşit cel de-al doilea mandat în funcţia de primar al New York-ului, a arătat că cei 7.000 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi se adaugă celor 1.300 care au fost deja concediaţi şi altor 8.000 care ar putea participa la programe de plecări voluntare.
Reducerea cu 7.000 a numărului de angajaţi municipali ar putea aduce o scădere a costurilor de 350 de milioane de dolari, spun autorităţile municipale, însă în momentul acesta intervine o altă problemă pe care Bloomberg va trebui să o rezolve şi care face parte dintr-un adevărat cerc vicios: şomajul. Deocamdată, acesta refuză să aduca în discuţie problemele pe care le va aduce o rată crescută a şomajului.