Terenurile pe care se execută lucrările de infrastructură din zona Băneasa, finalizate deja în proporţie de două treimi şi co-finanţate de Banca Mondială, aparţin în totalitate municipalităţii, iar nerealizarea proiectului va afecta tot nordul Capitalei, afirmă reprezentanţii Băneasa Investments. "Toate lucrările de infrastructură care fac obiectul finanţării proiectului Băncii Mondiale se efectuează exclusiv pe terenurile aflate în proprietatea municipalităţii din zon
Terenurile pe care se execută lucrările de infrastructură din zona Băneasa, finalizate deja în proporţie de două treimi şi co-finanţate de Banca Mondială, aparţin în totalitate municipalităţii, iar nerealizarea proiectului va afecta tot nordul Capitalei, afirmă reprezentanţii Băneasa Investments.
"Toate lucrările de infrastructură care fac obiectul finanţării proiectului Băncii Mondiale se efectuează exclusiv pe terenurile aflate în proprietatea municipalităţii din zona Băneasa. Până la acest moment, două treimi din lucrările de infrastructură aferente acestei zone sunt finalizate. (...) Informaţiile publicate referitoare la segmentul de infrastructură din zona de nord a Capitalei nu sunt exacte. (...) Din informaţiile diponibile la acest moment nu vedem nicio legătură şi nicio relaţionare legală între investigaţia în curs efectuată de DNA şi proiectul co-finanţat de Banca Mondială pentru lucrările de infrastructură aferente zonei de nord a Capitalei", se arată într-un comunicat al Băneasa Investments, proprietarul complexului din Băneasa.
Cerinţele Băncii Mondiale
Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a primit o adresă de la Banca Mondială în care se cere oprirea lucrărilor de infrastructură şi reabilitare rutieră din apropierea Parcului Băneasa din cauza scandalului legat de modul de dobândire a terenului.
Primar