Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, cred că merge pe ideea de a fi exemplu pentru români la capitolul plantat pomi. Altfel nu-mi pot explica prezenţa lui la mai toate acţiunile de gen.
De câtva timp, la nivelul întregii ţări au demarat mai multe campanii de reîmpădurire, un prilej tocmai bun pentru politicieni de a socializa cu românul de rând, dar şi de a-şi îmbunătăţi imaginea publică. Pentru social-democratul Nicolae Nemirschi, şeful de la Mediu, acţiunile de acest gen au devenit nelipsite din programul său. Dacă stau să mă gândesc bine, cred că, de când a devenit ministrul Mediului, a plantat puieţi cât n-a plantat toată viaţa lui. Interesant este faptul că participarea sa nu este omisă niciodată nici de angajaţii Biroului de presă al ministerului, dar nici de presă, chiar dacă ar putea fi incluse în acţiuni fireşti pentru un ministru al Mediului. Că doar tre' să dea exemplu, nu!?
Deşi, cât a fost viceprimarul municipiului Constanţa, nu-mi amintesc să fi participat la vreo acţiune de plantare a pomilor, promovat în capitală, Nemirschi cred că vrea să-şi „spele păcatele".
L-am văzut plantând prin diverse zone ale ţării şi, pentru cine nu a avut ocazia să-l vadă în exerciţiul funcţiunii, îl informăm că ieri a fost în localitatea Feldru, unde a sădit puieţi pe locul fostei gropi de gunoi a comunei. Astăzi, după ce va discuta cu oameni de afaceri din municipiul Bistriţa, ministrul Mediului nu a putut refuza invitaţia făcută de autorităţile locale şi li se va alătura în derularea acţiunii de plantare de puieţi.
Valea Someşului a înfrumuseţat-o şi, datorită contribuţiei sale, în timp, calitatea aerului se va îmbunătăţi ca urmare a extinderii spaţiilor verzi. Presa, cu siguranţă, nu va lipsi de la faţa locului pentru a scoate în evidenţă hărnicia ministrului Mediului şi a pune aceleaşi întrebări: despre taxa de poluare, despre programul