Marţi, 11 aprilie 1989, la Cabinetul 2 au început primirile la ora 9:30 şi s-au încheiat la 18:10.În intervalul 12:50-16:14, soţii Ceauşescu au luat masa.
Vizitatorii Elenei Ceauşescu au fost obişnuiţii Silviu Curticeanu, Poliana Cristescu, Emil Bobu şi Constantin Olteanu. Plus Tudor Postenicu, ministrul de Interne (chemat la începutul zilei, între 9:30 şi 9:45), şi Iulian Vlad, şeful Securităţii (la încheierea ei). Cu generalul Vlad, Elena Ceauşescu a vorbit îndelung, între orele 17:00 şi 18:10.
S-o fi interesat pe Tovarăşa protestele scriitorilor? Greu de crezut că ar fi citit vreun roman sau ar fi fost curioasă de subiecte culturale. Mai auzea şi ea de la cei cu care-şi petrecea serile la "club" ori de la televizor "noutăţi". Aşa a aflat că Napoleon a luat cu el savanţi în Egipt şi că dintre ei un anume "şampilion" (aşa-i spunea ea) - povesteşte generalul Constantin Olteanu - s-a remarcat. Povestea i s-o fi părut cam fără noimă. L-a chemat pe directorul Televiziunii Române, Constantin Petre, şi i-a recomandat ca Teleenciclopedia să prezinte amenajarea Dâmboviţei, nu pe "şampilion".
Cu generalul Iulian Vlad vor fi fost multe de vorbit în acele zile. Chemat în faţa Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, fostul şef al Securităţii n-a avut interlocutori pe măsura competenţelor sale. "Dvs. puteaţi asculta o discuţie a unor persoane într-un parc, de exemplu?" - l-a întrebat, la un moment dat , parlamentarul Ivan Sabin.
"Aşa ceva există, dar noi nu aveam, tehnica noastră nu era cea mai performantă, i-a răspuns Vlad. Alţii au totuşi tehnică din aceasta deosebită. A fost o ambasadă care a reuşit să penetreze acest fir «scurt», e un fir subteran până la câţiva metri, printr-un tunel, nu trebuia decât o înţepătură şi toate aceste convorbiri interguvernamentale