Cu cateva zile inainte de Paste, inspectorii sanitar-veterinari din Capitala parca au intrat in priza si au inceput sa execute controale pe banda rulanta.
Astfel, in doar patru zile acestia au reusit sa controleze aproape 240 de unitati, unde au fost luate la puricat, la gramada, miei, oua, lapte, cozonaci, "din dispozitia presedintelui" companiei.
"In perioada 6 - 9 aprilie au fost intreprinse 233 actiuni de inspectie si control in depozite alimentare si frigorifice, unitati de comercializare, laboratoare de cofetarie si patiserie, unitati de alimentatie publica, supermarket-uri si unitati tip catering. Inspectorii au verificat documentele legale de insotire a mieilor sau a carnii de miel, modul in care sunt marcate carcasele si conditiile de temperatura si igiena in care sunt depozitate si comercializate", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Sanitar Veterinare.
Controalele au vizat si celelalte produse alimentare traditionale: oua, lapte, produse din lapte, cozonaci, la care s-au verificat documentele prevazute de legislatie si modul in care se respecta normele de igiena, trasabilitate si siguranta a alimentelor.
Inspectorii s-au dovedit insa destul de blanzi, din 240 de unitati verificate doar 20 primind amenzi contraventionale, in valoare totala de 89.000 de lei. De asemenea, pentru 7 unitati s-a dispus sanctionarea contraventionala cu avertisment, iar pentru 19 unitati s-au acordat termene pentru remedierea deficientelor constatate.
De asemenea, la punctul de sacrificare miei si iezi din piata "Aparatorii Patriei", avizat in data de 9 aprilie pentru functionare temporara, "au fost receptionati 198 de miei vii, inregistrandu-se in prima zi de functionare un numar de 168 sacrificari".
In toate pietele agroaalimentare si in locurile amenajate si autorizate este asigurat in permanenta pers