Peste 10 hectare de teren acoperite astăzi de vegetaţie sălbatică, se doresc a deveni într-un viitor cât mai apropiat, un adevărat paradis turistic. Marea atracţie o va constitui însă pârtia de schi ce va fi amenajată pe Dealul Bisericii , Poiana Mare, Dealul Meie, traseu ce va coborî spre Dunăre.
Primarul comunei Eşelniţa, Ioan Ciuru, a reuşit atragerea de fonduri externe în valoare de peste 200.000 lei, în vederea extinderii intravilanului localităţii cu circa 10 hectare de teren ce astăzi este dominat de vegetaţie sălbatică. Cele 10 hectare de teren sunt situate pe malul Dunării între Orşova şi Eşelniţa, la ora actuală, legătura între cele două localităţi nefiind posibilă pe malul fluviului. Şi cum zona se bucură de un pitoresc aparte, edilul din Eşelniţa doreşte să transforme cele 10 hectare de teren într-un adevărat paradis turistic care să completeze Clisura Dunării.
Turism pe apă şi pe uscat
„Cele 10 hectare de teren vor intra în intravilanul comunei cu scopul de a deveni principala atracţie turistică a judeţului. Deja aici se execută lucrări de cadastrare şi parcelare, după care se va trece la construirea drumurilor, la racordarea zonei la energie electrică, apă, canal etc. Se vor construi case de vacanţă, pensiuni, restaurante şi hoteluri, dar şi o bază sportivă cu teren de fotbal, handbal, tenis de câmp pentru petrecerea timpului liber”, a declarat Ioan Ciuru. Tot pentru petrecerea timpuluio liber şi pentru atragerea turiştilor în zonă edilul doreşte contruirea unui miniport turistic în vederea organizării de croaziere pe Dunăre.
„În cadrul acestor croaziere se vor vizita obiective istorice în aval şi amonte de Eşelniţa, cum ar fi piciorul podului lui Traian, Insula Şimian, cazanele Mici, Tabula Traiana, Mănăstirea Mraconia, chipul lui Decebal, Peştera Ponicova, ruinele cetăţii Tri - Kule etc. Cât despre turismul pe uscat, vo