Deşi are în derulare discuţii cu Fondul Monetar Internaţional, Serbia caută şi alte metode de finanţare externă. Astfel, guvernul de la Belgrad ia în considerare şi posibilitatea contractării unor împrumuturi direct de la ţările cunoscute pentru excesul de lichiditate. Potrivit lui Slobodan Ilic, oficial în cadrul Ministerului de Finanţe de la Belgrad, "Serbia va negocia cu toate ţările care ar putea să-i ofere credit în condiţii favorabile, inclusiv cu Rusia şi RP Chineză
Deşi are în derulare discuţii cu Fondul Monetar Internaţional, Serbia caută şi alte metode de finanţare externă. Astfel, guvernul de la Belgrad ia în considerare şi posibilitatea contractării unor împrumuturi direct de la ţările cunoscute pentru excesul de lichiditate.
Potrivit lui Slobodan Ilic, oficial în cadrul Ministerului de Finanţe de la Belgrad, "Serbia va negocia cu toate ţările care ar putea să-i ofere credit în condiţii favorabile, inclusiv cu Rusia şi RP Chineză. Din câte ştiu eu, avem deja discuţii cu ruşii şi cu chinezii dar deocamdată în ceea ce priveşte o serie de împrumuturi mici, al căror scop nu este acoperirea deficitului bugetar". Potrivit ministrului sârb al Economiei, Mladan Dinkic, citat de RIA Novosti, bani ce ar urma să fie contractaţi de la Rusia vor fi utilizaţi pentru construcţia unei linii de metrou la Blegrad, în timp ce banii proveniţi de la chinezi ar urma să fie utilizaţi pentru construcţia unui nou pod peste Dunăre.
În discuţiile Serbiei cu FMI se vehiculează posiblitatea contractării unui împrumut de trei miliarde de euro, precum şi a unui împrumut comercial de 550 milioane euro. Ilic a menţionat că dacă politicile guvernamentale vor avea succes în acest an, nu exclude posibilitatea renunţării la alte împrumuturi.