Oprirea proiectului de modernizare a infrastructurii si utilitatilor din nordul Bucurestiului, cofinantat de Banca Mondiala (BM), ar putea afecta tot nordul Capitalei, potrivit oficialilor Baneasa Investments, care nu au facut inca un calcul al impactului pe care l-ar avea blocarea investitiilor asupra proiectului Baneasa.
In prezent, proiectul Baneasa este racordat la un alt sistem de utilitati decat cel care este cofinantat de Banca Mondiala.
Potrivit site-ului Bancii Mondiale, contractul de acordare a finantarii pentru proiectului de modernizare a infrastructurii din nord-vestul Capitalei a fost semnat in iulie 2006 si urma sa fie finalizat in perioada septembrie 2009 - iunie 2011, avand o valoare totala de 170,6 milioane de dolari, insa suma cuprinde si realizarea unei investitii similare in Arad. Proiectul cuprinde modernizarea a trei zone din nordul Capitalei - B1 (zona Baneasa), B2 (Straulesti, Odai, Vatra Noua, Otopeni Nord, Chitila Tiraj) si B3 (Giulesti Sarbi). Proiectul de infrastructura include drumuri, canalizare, drenaj, alimentare cu apa si este finantat in proportie de 65% de BM si cu 35% din partea PMB. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat saptamana trecuta ca a primit o adresa de la BM in care se cere oprirea lucrarilor de infrastructura si reabilitare rutiera din apropierea Parcului Baneasa din cauza scandalului legat de modul de dobandire a terenului pe care este dezvoltat proiectul Baneasa din nordul Capitalei.
Dosarul privind tranzactionarea terenului din Baneasa apartinand Universitatii de Agronomie a fost deschis in 2005-2006, fiind cercetati penal Ioan Alecu si Gabriel Puiu Popoviciu, care au primit, in 14 februarie 2008, NUP de la Parchetul instantei supreme, insa cauza a fost redeschisa de DNA.
Potrivit DNA, terenul care face obiectul anchetei in care sunt implicati fostul rector al U