O britanica suparata ca legumele ei pretioase erau distruse de melcii care aparusera din abundenta in gradina sa s-a gandit sa-i invinga cu propriile arme, mancandu-i.
Oriole Parker-Rhodes nu a vrut sa-i otraveasca, pentru ca acest lucru este impotriva principiilor ei. In schimb, n-a stat pe ganduri si a invatat sa-i gateasca de la francezi, alegandu-se cu delicatese la masa, relateaza Daily Mail.
Asa a obtinut si mese diversificate si legume nevatamate. Potrivit bunicii de 59 de ani, melcii sunt o buna sursa de proteine, iar carnea lor este mult mai slaba decat cea de vita. In plus, nu trebuie sa scoata din buzunar niciun penny, ceea ce insezmna ca va fi mai usor de suportat criza.
Inainte de a-i gati, intreprinzatoarea gospodina ii prinde cand sunt la maturitate si ii gazduieste in casa timp de o saptamana. Aici ii pune la regim, hranindu-i cu salata, ceapa si mere, inainte de a-i lasa, apoi, sa posteasca, timp de doua zile, pentru a fi sigura ca au stomacul curat.
Ca la restaurant
Urmatoarea etapa, gatirea, a invatat-o pas cu pas, ajungand in prezent un maestru in gatirea acestei delicatese. Pe langa 12 melci de gradina, este nevoie de verdeata, ceapa si ustoroi, unt topit si jumatate de sticla de vin.
Melcii sunt fierti timp de 5 minute, dupa care sunt scosi din cochilii. Se continua apoi fierberea, in apa si vin, timp de o ora. Melcii sunt pusi, apoi, din nou in cochilii. Intre timp se face o pasta din unt, ceapa, usturoi si verdeata si se adauga peste melci. Se introduc la cuptor, unde se lasa 20 de minute, la foc mediu.
Potrivit britanicei, melcii nu simt nicio durere cand sunt introdusi in apa care fierbe, ei fiind deja inconstienti in urma celor doua zile de inanitie.
In timp ce cei cu dare de mana primesc pe farfurie, la restaurant, cate 6 melci, Oriole Parker-Rho