Marti este penultima zi in care se poate depune declaratia 101, privind impozitul pe profit.
Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza si se depune anual de catre toti platitorii de impozit pe profit, pana la data de 15 aprilie inclusiv a anului urmator. Exista si cateva exceptii.
Contribuabilii care definitiveaza pana la data de 15 februarie inchiderea exercitiului financiar anterior, organizatiile nonprofit, precum si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si plantelor tehnice, pomicultura si viticultura au obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind impozitul pe profit pana la data de 15 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.
Legislatia mai prevede ca platitorii de impozite care au definitivat inchiderea exercitiului financiar anterior pana la data de 15 februarie inclusiv a anului urmator celui de raportare trebuie sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit fara a depune formularul 100 pentru trimestrul IV al anului de raportare.
"Contribuabilii care inceteaza sa existe in cursul anului fiscal au obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind impozitul pe profit pana la data depunerii situatiilor financiare la registrul comertului", se aminteste pe portalul contzilla.ro.
In cazul in care platitorul corecteaza declaratia depusa initial, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.
Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta. Formularul se depune in format hartie, semnat si stampilat conform legii, cu codificarea informatiei prin cod de bare.
Contribuabilii mari depun formularul prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul S