Şcoala "Anton Pann" se implică în prevenirea abandonului şcolar în rândul romilor şi nu numai. În acest sens, de curând, directorul şcolii, prof. Cici Bolovan, psihologul Monica Zgardan şi profesorul Nicoleta Vlad au început derularea unui proiect intitulat "Şcoala, a doua casă".
Un rol foarte important în derularea proiectului îl are şi mediatorul şcolar, Nicu Anton.
Pe 31 martie, la Şcoala "Anton Pann" a avut loc prima activitate din cadrul proiectului. Au participat părinţii elevilor care, pe luna februarie, au fost identificaţi cu mai mult de 10 absenţe. La acţiune au fost invitaţi agentul de proximitate Gigi Mocanu, care a înştiinţat părinţii că pot primi amenzi dacă lasă copiii nesupravegheaţi şi şeful serviciului Prevenţie, de pe lângă Tribunalul Brăila, Ana Gheorghe, care a dat copiilor câteva exemple de elevi care au ajuns la fapte penale din pricina absenteismului.
Printre activităţile care se desfăşoară în cadrul proiectului se numără o campanie de prevenire a abandonului şcolar, consilierea psihologică a elevilor de clasa a IV-a, a VII-a şi a VIII-a, identificarea elevilor cu cerinţe educative speciale şi a celor care au părinţii plecaţi în străinătate. Lunar, diriginţii au obligaţia de a număra absenţele elevilor, iar cei care au peste 10 absenţe vor fi identificaţi şi le vor fi chemaţi părinţii la şcoală. De asemenea, o dată pe lună, se doreşte să fie "Ziua frecvenţei 100%".
Tot în cadrul proiectului se desfăşoară şi un concurs între clasele şcolii. Cei care vor avea cea mai mare medie pe clasă, cel mai mic număr de absenţe şi vor fi cei mai disciplinaţi vor câştiga competiţia. Clasa învingătoare va fi dotată cu un computer. Astfel, echipa de proiect crede că va stimula elevii.
Proiectul "Şcoala, a doua casă" se desfăşoară în perioada martie - iunie. Şcoala "Anton Pann" se implică în prevenirea abandonului şcolar în