Primăriile au ieşit la cumpărături de apartamente pe piaţa liberă, în ideea de a satisface o parte din avalanşa de cereri de locuinţe sociale. Iniţiativa a aprins deja discuţiile privind atât moralitatea, cât şi legalitatea acestor investiţii. Primăriile care au resurse financiare pot reprezenta o salvare pentru dezvoltatorii imobiliari ale căror vânzări au îngheţat de luni bune şi nu au şanse de redresare prea curând. De altfel, unul dintre susţinătorii ideii a fost c
Primăriile au ieşit la cumpărături de apartamente pe piaţa liberă, în ideea de a satisface o parte din avalanşa de cereri de locuinţe sociale. Iniţiativa a aprins deja discuţiile privind atât moralitatea, cât şi legalitatea acestor investiţii.
Primăriile care au resurse financiare pot reprezenta o salvare pentru dezvoltatorii imobiliari ale căror vânzări au îngheţat de luni bune şi nu au şanse de redresare prea curând. De altfel, unul dintre susţinătorii ideii a fost chiar preşedintele Băsescu, care a afirmat, în urmă cu două luni, că autorităţile ar putea cumpăra locuinţe de pe piaţa liberă pentru a-i susţine atât pe jucătorii din domeniu, cât şi pe cei care au nevoie de locuinţe sociale.
Primăria Sectorului 1 al Capitalei a intrat pe această piaţă încă de anul trecut. „Până în acest moment, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 1 a achiziţionat de pe piaţa liberă 124 de locuinţe, dintre care 76 sunt situate în Prelungirea Ghencea, iar 48 pe Calea Giuleşti“, spune Michela Mona, reprezentantă a Primăriei Sectorului 1.
Proiectele „norocoase“ sunt Cartierul Latin, amplasat în Prelungirea Ghencea (deţinut de omul de afaceri Victor Stoiculescu), celalalt fiind Lacu Morii, din apropierea Căii Giuleşti (dezvoltat de Giuleşti Real Estate, firmă unde acţionar a fost şi Marius Nicoară, ex-preşedinte liberal al Consiliului Judeţean Cluj). Motivul