Companiile s-au străduit să taie tot ce se putea din bugetele de personal, dar reducerea costurilor continuă. Îngheţarea investiţiilor în oameni ar putea periclita succesul afacerilor. De când s-a acutizat criza financiară, consultanţii iau periodic tensiunea companiilor. Studiile efectuate la nivel internaţional indică faptul că toate organizaţiile îşi revizuiesc aproape lunar planurile legate de capitalul uman şi continuă să ia măsuri de reducere a costurilor. Dar se
Companiile s-au străduit să taie tot ce se putea din bugetele de personal, dar reducerea costurilor continuă. Îngheţarea investiţiilor în oameni ar putea periclita succesul afacerilor.
De când s-a acutizat criza financiară, consultanţii iau periodic tensiunea companiilor. Studiile efectuate la nivel internaţional indică faptul că toate organizaţiile îşi revizuiesc aproape lunar planurile legate de capitalul uman şi continuă să ia măsuri de reducere a costurilor.
Dar se întrezăresc şi simptome de îmbunătăţire a stării de sănătate a organizaţiilor. Angajatorii se aşteaptă la o calmare a situaţiei financiare şi economice, fapt ce se reflectă în prognozele marilor firme de consultanţă. Acestea indică o diminuare în următoarele luni a amplitudinii măsurilor anticriză ce vor fi luate în domeniul resurselor umane.
Potrivit rezultatelor studiului efectuat de Watson Wyatt, peste 60% din companiile intervievate, din rândul celor cu sediul central în America, cred că actuala criză se va prelungi până în 2010. Din această cauză, mulţi angajatori continuă să facă schimbări în programele legate de resursele umane. 69% au spus că şi-au revizuit bugetele, desigur prin diminuare, în ultimele două luni, deşi anterior mai făcuseră ajustări semnificative. În februarie, au făcut disponibilizări de personal mai mult de jumătate din companii, cu 39% mai multe decât la sfârşitul anului trecut. O