Guvernul urmează să discute săptămâna viitoare principiile Legii salarizării unice în sectorul bugetar, a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax. Pe de altă parte însă, potrivit primului ministru, în prezent nu există o intenţie clară de a majora salariul minim pe economie, începând cu luna iulie.Guvernul s-a angajat la negocierile cu FMI să finalizeze până la 1 octombrie legea salarizării unice şi până la finele anului legea privind sistemul public de pensii, a de
Guvernul urmează să discute săptămâna viitoare principiile Legii salarizării unice în sectorul bugetar, a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax. Pe de altă parte însă, potrivit primului ministru, în prezent nu există o intenţie clară de a majora salariul minim pe economie, începând cu luna iulie.
Guvernul s-a angajat la negocierile cu FMI să finalizeze până la 1 octombrie legea salarizării unice şi până la finele anului legea privind sistemul public de pensii, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.
Liderii sindicali anunţau, la sfârşitul lunii ianuarie, că prin legea de salarizare unitară vor fi majorate veniturilor bugetarilor cu salarii mici şi îngheţate salariile mari, astfel încât, într-un interval de patru-şase ani, să fie redus decalajul dintre salariul minim şi cel maxim, de la un raport de 1-50 la 1-15.
Ei apreciau atunci că proiectul legii salarizării unice în sistemul bugetar ar putea fi elaborat în maximum trei luni, iar întregul proces de aplicare ar putea fi finalizat în patru-şase ani.
Confederaţiile sindicale solicitau ca legea unică de salarizare să prevadă ca salariul de încadrare în sectorul bugetar să reprezinte cel puţin 80 la sută din ponderea venitului salarial, în timp ce adaosurile la salariu să nu depăşească un procent de 20 la sută din acesta.