Jaful electronic. Acesta este cel mai nou sistem folosit la Braşov pentru furtul banilor. De la începutul anului şi până acum, peste o sută de persoane au depus reclamaţii la Poliţie după ce conturile le-au fost golite în mod fraudulos. Pagubele sunt însemnate, hoţii electro-nici reuşind să fure peste 100.000 de lei „În multe dintre cazuri, activităţile infracţionale sunt iniţiate în Braşov. Totuşi, printre victime au fost şi cetăţeni străini, pentru că se acţionează şi în afara graniţelor ţării”, spune comisarul şef Gabriel Florescu, din cadrul Brigăzii pentru Combaterea Crimei Organizate (BCCO) Braşov.
Ultima găselniţă a hoţilor electronici din Braşov este instalarea unor echipamente speciale pe ATM-urile băncilor, cu ajutorul cărora reuşesc să citească numărul card-ului şi să afle codul PIN-ul. De regulă, infractorii stau în timpul tranzacţiei în apropierea ATM-ului şi primesc datele confidenţiale prin wireless. Poliţiştii le sugerează braşovenilor ca, în cazul în care remarcă un astfel de dispozitiv, să nu folosească ATM-ul respectiv şi în cel mai scurt timp să anunţe autorităţile.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov instrumentează trei dosare în care cinci persoane din Bucureşti şi Craiova au fost prinse în timp ce acţionau în judeţul Braşov. Şansele de recuperare a banilor în cazul acestor fraude electronice sunt foarte mici. Banca poate rezolva uşor problema în favoarea sa şi să îl acuze de clientul care a reclamat furtul că a înstrăinat codul PIN.
Cele mai active zone ale ţării, în ceea ce priveşte comiterea „jafurilor electronice” sunt Bucureşti, Alexandria, Râmnicu-Vâlcea, Craiova şi Braşov. Jaful electronic. Acesta este cel mai nou sistem folosit la Braşov pentru furtul banilor. De la începutul anului şi până acum, peste o sută de persoane au depus reclamaţii la Poliţie după ce conturile le-au fost golite în mod fraudulos. Pagubele